Mitt första äventyr

balibilder 3002

Det var i början av 2013 när jag bestämde mig för att åka iväg och lämna Sverige för en stund. Jag hade inte en arning om vart någonstanns jag skulle ta vägen utan ville mest bara prova något nytt. Efter många fram och tillbaka mellan så klart Thailand och Spanien insåg jag att det kanske inte riktigt var något för mig. Jag som ville bort lite från Sverige och prova något nytt kanske inte skulle välja något av de två mest svenska tursitmålen någonsin. Det var då jag förstod vad jag ville göra.

Adrenalin i blodet

Jag har sedan barnsben varit för allt som har med hastighet, fart och fläkt. Allt som får hjärtat att pumpa lite snabbare och kikar in adrenalin depåerna har varit av intresse. Vid yngre ålder var det mycket skateboard, snowboard och att klättra. Men ju äldre jag blev ju mer insåg jag att det fanns en uppsjö av olika saker att testa. Efter denna upptäckt har jag gjort allt ifrån bungyjump till att åka vingdräkt nedför ett berg. Det sistnämnda var nog bland det läskigaste jag gjort i hela mitt liv, men på något sätt har jag aldrig känt mig lika vid liv. Jag swishade förbi 30-40 meter ovanför marken ibland mindre i hastigheter i över 120 km/h, känslan tog över mig och det var överväldigande. Detta är något jag gjort på en av mina resor runt jorden och jag skall ta och berätta lite mer om det i ett senare inlägg.

Det var då jag visste

Det var då när jag tänkte på “min ungdom” jag är inte särskilt gammal nu heller 28 år men det var mina dagar som barn som fick mig att minnas vad jag sökte. Jag behövde komma igång igen och få blodet att rusa. Det är ingenting man kan förklara på ett bra sätt med ord. Vad som händer i kroppen går självklart att förklara, men känslan när man känner sig fri och vinden pustar förbi en när man i hög hastighet förs mot ett mål. Det är oförklarligt och kan enbart förstås efter upplevelse. Mina vänner säger att jag är galen men vi har alla vår drog och det kan vara allt från fiska till snus, något som får dig må bra. Fiske är även en stor del av mitt liv, jag har alltid älskat fiska och där kommer även adrenalinen in. När man märker att det drar i spötoppen och man känner tyngden på andra sidan linan, något som drar och kämpar för sitt liv, chansen att få den där rekordfisken. Blodet rusar även då.

Så detta blev mitt mål, att under ett år försöka livnära mig på distans och ta de jobb jag fick där jag var för tillfället för att kunna förverkliga min dröm om att resa och göra det jag älskar. Uppsöka världens hörn och där få vara med om fantastiska upplevelser och aktiviteter som inte går att utföra i Sverige.

Nu bär det av

Dagen hade kommit, flyget var bokat och 3 nätter på ett lokalt air bnb var bokat i Ubud, Bali. Där hade jag tänkt stanna i 2 månader och arbeta samt utforska denna fantastiska ö i Indonesien.

bali ön

Vilken resa, det slutade upp med att jag vart kvar i 3 månader. Jag reste runt mellan olika städer, jobbade i barer och överallt där de behövde hjälp. Jag surfade varje dag i en månads tid efter det att jag anländ men efter det fick det bära av till att utforska lite. Som jag nämnde tidigare var jag väldigt förälskad i klättring som yngre och minnet av att klättra utan linor finns fortfarande kvar i huvudet. Inte för att jag i dagsläget klättrade utan linor då jag inte har någon dödslängtan, säkerhet är A och O om du gillar adrenalin och visst kan det ge en liten extra kick att veta att man kan dö om man misslyckas. Men just då när jag inte klättrat sedan jag var yngre och inte heller är den som tränar särskilt regelbundet kändes det inte som ett alternativ. Tack och lov då det var så fruktansvärt mycket jobbigare än jag mindes samt trodde att det skulle vara.

Där har ni inledningen på min resa jag har idag varit på resande fot i snart 9 månader och kommer fortsätta i ett par år till som sagt. Stay Tuned!

Du kanske också gillar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *